Együttműködés a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Karával

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Szent István Egyetem ünnepélyes keretek között együttműködési megállapodást kötött.
A keretmegállapodást Szilvai József Attila vezérigazgató, Dr. Palkovics László rektor és Dr. Kátai László dékán látta el kézjegyével 2019. január 11-én a Diplomaosztó Ünnepi Tanácsülésen.

A dokumentum aláírói a Szent István Egyetem akadémiai tudásának, valamint társaságunk szakmai tapasztalatainak ötvözésével kívánják emelni a mérnökképzés színvonalát. Az együttműködés az oktatás és a mérnök/művezető utánpótlás számos területére, például a közösen meghirdetett Közutas Ösztöndíjra is kiterjed. A Szent István Egyetem fontos partner társaságunk számára, mivel a hazai gépészmérnök képzés kiemelkedő központjának számít.

A Megállapodás célja:

  • Az elméleti és gyakorlati tudásbázis összekapcsolása.
  • A közös oktatási és kutatási programok szervezése, szakmai gyakorlóhelyek biztosítása.
  • A társaság a tevékenységi körét érintő tantárgyakhoz kapcsolódóan szakmai konzultációt, valamint diplomatervek témavezetését biztosítja.
  • Együttműködés közös TDK dolgozat, közös kutatások, illetve közös kutatás-fejlesztési pályázatok keretében.
  • A társaság szakértői vendégelőadóként megosztják szakmai tapasztalatainak a hallgatókkal.
  • A gépészmérnök hallgatók, megfelelő kiválasztási eljárást követően, társaságunk humán-erőforrás terveinek megfelelően ösztöndíjhoz jussanak – illetve a képzés befejeztével társaságunknál munkába álljanak.
  • Az Egyetem figyelemmel kíséri társaságunk munkaerő-piaci igényeit és segítséget nyújt a társaság munkaerő toborzáshoz kapcsolódó humánpolitikai feladatainak végzéséhez.

Az aláírást követően Szilvai József Attila vezérigazgató arról beszélt, hogy a gyakorlati szakmai ismeretek és tapasztalatok megosztása a mérnöki tanulmányok hatékonysága növelésének egyik legfontosabb eszköze. A felsőfokú műszaki kép¬zés elengedhetetlen része a gyakorlat-centrikusság és az ehhez szükséges erőforrások biztosítása. Ehhez nyújt szakmai segítséget a Magyar Közút Nonprofit Zrt, ugyanakkor az együttműködés során megismert és kiválasztott hallgatókkal hosszú távon is biztosítja a magasan képzett munkaerő utánpótlását.

A Felek biztosították egymást afelől, hogy az együttműködési megállapodás által megteremtett kereteket a jövőben mindkét fél számára értékes tartalommal töltik meg.

dr. Mezei Attila
hunánpolitikai igazgató

 

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS