FORGALOMRA VESZÉLYES FÁKAT VÁGNAK KI A DOBOGÓKŐI ÚT KOMÁROMI SZAKASZÁN

Az elmúlt évek szélsőséges időjárása miatt egyes időszakokban a Pilisben is voltak olyan útszakaszok, ahol még az ép és fiatal fákat is kidöntötte az útra a viharos szél vagy a nagyobb mennyiségű, magas víztartalmú tapadó hó. Ezek balesetveszélyes helyzeteket teremtettek, ezért munkacsoport alakult a Pilisi Parkerdő, a Duna-Ipoly Nemzeti Park és a Magyar Közút részvételével, hogy kijelöljék az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető faegyedeket.

A munkacsoport első körben a 1111-es számú Budakalász-Dobogókő-Esztergom összekötő út Komárom-Esztergom vármegyei, mintegy 9 kilométeres szakaszán végezte el a potenciálisan balestveszélyes fák kijelölését. A veszélyes fáknak megközelítően a fele közúti területre, a másik része pedig az úttól kicsit távolabb eső területekre esik, de egy fakidőlésénél ugyanúgy balesetveszélyt jelenthetnek a közúton közlekedőkre.

A munkálatok az illetékes hatósági elrendelések alapján 2024. augusztus 21-én kezdődnek, és várhatóan egy-másfél hónapig tartanak majd a munka összetettsége miatt. Az érintett szakaszon félpályás korlátozást vezetnek majd be a szakemberek. A munkálatokhoz kapcsolódóan ideiglenesen szalagkorlátokat is el kell majd bontani, majd azokat visszaépíteni. A közlekedőknek arra is fel kell készülnie, hogy a fadöntések egy részének idejére 10-15 perc időtartamra teljes útzárat is be kell majd vezetni.

A közlekedőknek ajánlott lesz még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS