Teljes hídzár: hétfőn indul a Gyomai Hármas-Körös-híd alépítményeinek felújítása

​A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában átfogó felújításon esnek át hamarosan a Körösladány és Gyomaendrőd közötti Gyomai Hármas-Körös-híd alépítményei. A munkálatok teljes hídzár bevezetése mellett zajlanak majd, a közlekedők terelőúton érhetik el úti céljukat.

A teljes hídzár 2018. július 16-án, hétfőn délelőtt lép életbe és előreláthatólag két hónapig lesz érvényben. Ezen időszak alatt a személygépjárművek, a maximum 7,5 tonna össztömegű járművek, a menetrend szerinti szóló autóbuszok, a katasztrófavédelem, a mentők és a rendőrség járművei a terelőútként kijelölt, úgynevezett „Olajosok útján” közlekedhetnek majd. A terelőút 8,7 kilométer hosszúságú, minimum 5,5 méter széles makadámrendszerű, mart aszfalttal kiékelt burkolattal rendelkezik. A terelőút teljes szakaszán 30 km/órás sebességkorlátozás és 7,5 tonnás súlykorlátozás lesz érvényben. A terelő út teljes szakaszán kavicsfelverődésre lehet számítani, amit „Kavicsfelverődés” veszélyt jelző táblával jeleznek a szakemberek.

A Gyomai Hármas-Körös-hídon a gyalogosok és a kerékpárosok – biciklijüket áttolva – a kijelölt helyeken közlekedhetnek.

A 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű járművek és minden további jármű a szomszédos településeket érintve, az országos közúthálózaton kijelölt terelőúton közlekedhetnek majd.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy még indulás előtt tájékozódjanak a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről, lehetséges kerülőútvonalakról a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve awww.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.
 
Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS