Az év körforgalma pályázati felhívás

​PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
TARTS VELÜNK, LEGYÉL A PARTNERÜNK!

Közlekedési kultúránk értékei 2018 Pályázat az „Év körforgalma”
 
A Magyar Közút Nonprofit Zrt és a Közlekedéstudományi Egyesület Közlekedésbiztonsági Tagozat A Közlekedési Kultúra Napja rendezvénysorozat keretében pályázatot hirdet az „Év körforgalma” címmel.
A pályázat alapvető célja
A körforgalom, mint az egyik legbiztonságosabb csomóponti típus különböző változatainak szemléletes bemutatása, a KRESZ által kevésbé részletezett, a biztonságot és az egyre változatosabb körforgalmakban való tájékozódást elősegítő információk átadása, az utakat tervező és üzemeltető mérnökök és szervezetek kiválóságainak, a körforgalmak esztétikus kialakításának elismerése.
 
A kiíró a pályázatot az országos és helyi közutak valamint a közforgalom elől el nem zárt magánutak kezelői, üzemeltetői, valamint azok tervezői részére írja ki az alábbi kategóriákban:
a) egysávos körforgalmak
b) többsávos körforgalmak
A pályázat benyújtásának határideje 2018. április 27.
Az elbírálás határideje 2018. május 4.

A pályázat értékelésekor figyelembe vett szempontok:
– esztétikus tervezés
– közlekedésbiztonság (ha a körforgalomban, annak ki- és belépési pontjain az elmúlt három évben legalább három személyi sérüléses baleset történt, akkor a létesítmény nem kaphat elismerést. A baleseti adatokat a bíráló bizottság a hivatalos baleset nyilvántartási adatok alapján ellenőrzi.)
– körforgalom műtárgyai és az úthálózat harmonizációja
– gyalogos és kerékpáros átvezetések kialakítása
– gondozottság
– burkolati jelek, burkolatprizmák, gömbsüvegek állapota
 
Díjazás:
A győztes körforgalomba emléktáblát helyezünk ki.
A győztes körforgalom tervezője, kezelője oklevélben részesül.
A nyerteseket szakmai zsűri választja ki. A pályázat értékelése alapján kategóriánként 1-1 pályázó kaphat elismerést, amelyekről az oklevelet, és dísztárgyat a KTE és a támogató szervezetek képviselői ünnepélyes keretek között – a Közlekedés Kultúra Napján 2018. május 11-én a Művészetek Palotájában adják át.
Amennyiben a jelentkezésekben pozitív tapasztalatok alakulnak, a pályázat terveink szerint évenként ismételten kiírásra kerülne.
 
A jelentkezés módja:
A pályázatra a következő onilne felületen lehet jelentkezni:http://tinyurl.hu/5HIY/
 
A pályázati felhívásinnen tölthető le.
Beküldési határidő: 2018. április 27. 24:00 óra
A 2018. évi pályázat anyaga (hirdetmény és adatlap) a Magyar Közút honlapján, a KTE honlapján, és a Közlekedési Kultúra Napja honlapon érhető el. A pályázat az online pályázati űrlap kitöltésével, fényképek (1-5 db.) mellékelésével, nyújtható be. A pályázatok elbírálása után minden pályázót írásban értesítünk.

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
MEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS