Nő a forgalombiztonság a megújult 8218-as jelű Kisbér-Veszprémvarsány összekötő úton

Home / Nő a forgalombiztonság a megújult 8218-as jelű Kisbér-Veszprémvarsány összekötő úton

Nő a forgalombiztonság a megújult 8218-as jelű Kisbér-Veszprémvarsány összekötő úton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatja el. A program egyik elemeként Komárom-Esztergom megyében a 8218 jelű Kisbér-Veszprémvarsány összekötő út csaknem 3,4 kilométeres szakasza teljes körűen újult meg.

A TOP-1.3.1-15-KO1-2016-00003 azonosító számú, „Közlekedésfejlesztés Komárom-Esztergom megyében I. – Tartalék 2.” elnevezésű projektet a Társaság 443,06 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósította meg. A projekt keretében csaknem 3,4 kilométeren újult meg a 8218-as jelű út. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a COLAS Út Zrt. mintegy nettó 314 millió forintból.

A Kisbér-Veszprémvarsány összekötő út érintett szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelezők a kopóréteg profilmarásáról, a süllyedéseknél a teljes pályaszerkezet cseréjéről, a kiegyenlítő aszfaltréteg és az új kopóréteg terítéséről, az új tartós burkolati jelek felfestéséről, valamint 30 darab KRESZ tábla cseréjéről és 140 darab szélességjelző oszlop kihelyezéséről is gondoskodtak. A szakaszon érintett hidat is felújították.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indulhat el. Ebből idén Komárom-Esztergom megyében 17,445 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

A 8218-as jelű Kisbér-Veszprémvarsány összekötő utat érintő beruházás ünnepélyes átadásán a vendégeket Kovács Kálmán, Bakonybánk polgármestere köszöntötte. A beruházás részleteit Barabás Zsolt, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Komárom-Esztergom megyei igazgatója ismertette.
Ünnepi beszédet mondott Czunyiné dr. Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője és Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke. A fejlesztést készre jelentette Sebestyén Balázs, a COLAS Út Zrt. termelési főmérnöke.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
MEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS