Nő a forgalombiztonság a megújult 65363-as jelű Pécsvárad vasútállomáshoz vezető úton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatja el. A program egyik elemeként Baranya megyében a 65363-as jelű Pécsvárad vasútállomáshoz vezető út 156 méteres szakasza teljes körűen újult meg.

A TOP-1.3.1-15-BA1-2016-00001 azonosító számú „Közlekedésfejlesztés Baranya megyében I.” című projektet a Társaság 608 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében 156 méteren újult meg a 65363-as jelű Pécsvárad vasútállomáshoz vezető út. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a Soltút Kft. nettó 14 millió forintból készítette el a beruházást.
A 65363-as jelű Pécsvárad vasútállomáshoz vezető út érintett szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező új pályaszerkezetet épített a Vasút utca végén, ahol korábban nem volt szilárd burkolat, majd a teljes szakasz burkolatfelület kiegyenlítése után egységes, új aszfalt burkolatot kapott. A meglévő kétoldali kiemelt szegélysort javították, a lesüllyedt, törött részeket cserélték.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indulhat el. Ebből Baranya megyében több mint 22 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
MEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS