Nő a forgalombiztonság a megújult 53121-es jelű Harta-Nagykékesi bekötő úton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el. A program egyik elemeként Bács-Kiskun megyében az 53121-es jelű Harta-Nagykékesi bekötő út több mint 1,3 kilométeren teljes körűen újult meg.

A TOP-1.3.1-15-BK1-2016-00001 azonosító számú, „Közlekedésfejlesztés Bács-Kiskun megyében I.” elnevezésű projektet a Társaság 4 047 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében több mint 1,3 kilométeren vehették birtokba a közlekedők az 53121-es jelű utat. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a Soltút Kft. mintegy nettó 113,3 millió forintból valósította meg a beruházást.

A Harta-Nagykékesi bekötő út érintett szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező a meglévő betonburkolatra a teljes szakaszon a következő új pályaszerkezeti rétegeket építette be: minimum 5 cm zúzottkő feszültségelosztó réteg, 5 cm vastag aszfalt kötőréteg és 4 cm vastag aszfalt kopóréteg. Az útburkolat felújítása mellett a kapubejárókat és az útcsatlakozásokat is átépítették a módosított útpályaszintnek megfelelően. A meglévő burkolat felújításával párhuzamosan az árkok és padkák rendezése, illetve az árkok burkolása is megtörtént, valamint a meglévő átereszek felújítására, cseréjére is sor került. Kiváltották a régebbi vízvezetéket is.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indult el. Ebből Bács-Kiskun megyében csaknem 31,6 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS