Nő a forgalombiztonság a megújult 4139-es jelű Sonkád-Kispalád összekötő úton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el. A program egyik elemeként Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a 4139-es jelű Sonkád-Kispalád összekötő út 3,6 kilométeren teljes körűen újult meg.

A TOP-1.3.1-15-SB1-2016-00001 azonosító számú, „Közlekedésfejlesztés Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében I.” elnevezésű projektet a Társaság 2 901 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében 3,6 kilométeren vehették birtokba a közlekedők a 4139-es jelű utat. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a Zemplénkő Kelet-magyarországi Építőipari és Bányászati Kft. mintegy nettó 163,6 millió forintból valósította meg a beruházást.

A Sonkád-Kispalád összekötő út érintett szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező a meglévő burkolat profilmarása és bitumenemulziós felületkezelése után 2,5 cm vastag kiegyenlítő réteget és 3,5 cm vastag aszfalt kopóréteget épített be. Az útburkolat mellett a szilárd burkolatú útcsatlakozások új aszfaltréteget kaptak, a földes bejárókat zúzottkővel stabilizálták az út ingatlan határáig. A meglévő 6 méter szélességű burkolat felújításával párhuzamosan az árkokat kitisztították és töltésanyaggal padkarendezést végeztek.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indult el. Ebből Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében mintegy 67 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS