Nagy közútkezelői téli komment kvíz

A téli üzemeltetési időszak egy legtöbbet ismételt hozzászólása a közösségi oldalakon a „bezzeg Ausztriában” felütésű kommentek. Ugyanakkor még az osztrák közösségi oldalakon is vannak negatív kommentek az ottani útviszonyokkal kapcsolatosan, így mi arra vagyunk kíváncsiak, hogy eltalálod-e, mely kommenteket címezték nekünk vagy osztrák kollégáinknak. Sok sikert!

 

0%

Sajnos csak akkor cselekedtek, amikor már kialakult a káosz, és herdáljátok az adófizetők pénzét. Lehetnétek egy kicsit átgondoltabbak!

Correct! Wrong!

Ti vagytok az ország legelszomorítóbb, legalkalmatlanabb bagázsa!

Correct! Wrong!

Minden évben ugyanaz megy, leesik egy kevéske hó, mint ahogy azt előzetesen is tudni lehet, és hallgathatjuk a „hirtelen ért minket, sajnáljuk” nyilatkozatokat.

Correct! Wrong!

Amióta tiétek a meló, az utak állapota rosszabb, mint korábban. Napközben még csak-csak látni néha egy-két hókotrót, de éjjelente és ünnepnapokon alig-alig.

Correct! Wrong!

24 órás bevetésben, csak épp hajnali 5 előtt nem vagytok sehol.

Correct! Wrong!

Valaki meg tudná magyarázni, miért sétafikálnak a gépek felemelt hóekével a szakadó hóesésben?? Mindig ezt látom, ráadásul este még a TV is ezt mutatja. Egyszerűen nem értem.

Correct! Wrong!

Kicsit elaludtatok. Totálisan váratlanul jött a hóesés? Három órája dugóban ülök! Csupán csak mert képtelen voltatok időben kapcsolni és rendesen eltakarítani.”

Correct! Wrong!

Amennyi pénz beszedtetek tőlünk matricára, útadóra és gépjárműadóra, ezzel az erővel szárazlevegős szárítással is száríthatnátok az utakat. Kérdezzétek meg a németeket, ők hogy csinálják, érdekes módon ott se matrica, se útadó, meg harmadannyi a gépjárműadó, és 30-szor annyi utat takarítanak.

Correct! Wrong!

A mi környékünkön a téli üzem sajna csak napközben létezik, ha éjszaka kell vezetned, ne számíts semmire. A korai előrejelző rendszer, ami milliókba került is csak arra jó, hogy úgy mellékesen értesítse a sofőröket akkor, amikor már úgyis mindegy..

Correct! Wrong!

Király lett a videótok, de a hóeltakarítás 20 évvel ezelőtt jobban ment.

Correct! Wrong!

Nagy közútkezelői téli komment kvíz
Nagy közútkezelői téli komment kvíz eredményei
Kedves Kitöltő, talán meglepő számodra is, de ezek a kommentek bizony egytől egyig az osztrák közútkezelő Facebook oldalán jelentek meg.

Nagyon fontos tisztázni: A kvíz nem az osztrák partnereink ellen szól, sőt, nagyon tiszteljük és becsüljük a munkájukat, és ez igaz minden ország közútkezelőjére és ebben a szektorban dolgozóra.

A kvízzel csak arra szerettük volna felhívni a figyelmet, hogy az időjárás a legnagyobb úr, akármilyen profi vagy, akármennyi géppel rendelkezel, vannak azok az időjárási jelenségek, amikor csak tompítani tudod azok hatását. És úgy látszik a közlekedők, illetve a kommentelők hasonlóan reagálnak egy-egy időjárási helyzetre, országtól függetlenül. De egy biztos, mi és osztrák barátaink is minden esetben a közlekedőkért dolgozunk, még akkor is, ha sokszor – akár méltatlanul is – mi vagyunk egyes kommentelők céltáblái.

Közútkezelőnek lenni sehol sem könnyű, hiszen – nagyon helyesen – a közlekedők igénye mindig a maximális fölött lesz és mi is azon vagyunk, hogy ezeket minden esetben, minden szakaszon a lehető leggyorsabb módon teljesítsük. A téli munkáink ütemezését ez a rövid videó mutatja be részleteiben: https://www.youtube.com/watch?v=8UvDTfAIsJI.

Vigyázzunk egymásra télen is az utakon, vezessünk óvatosan, az út- és látási viszonyoknak, valamint az időjárási helyzetnek megfelelően.

Utazás előtt pedig mindig: www.utinform.hu.

A válaszaid (a zöld színűek helyesek, a piros színűeket nem találtad el):

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
MEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS