Súlykorlátozást vezetnek be a 7-es főút érdi, M6-os autópálya csomópontjától Martonvásárig

Nem hajthatnak be a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek 2018. december 18-a, keddtől a 7-es főút érdi, M6-os autópálya 22-es jelű körforgalmú csomópontjától Martonvásár központjáig.

Az érintett szakaszon „7,5 t tehergépjárművel behajtani tilos”, „kivéve célforgalom” jelzőtáblákkal jelzik a korlátozást a szakemberek.

A megengedett súlyhatár felett közlekedő járművek számára elsősorban a gyorsforgalmi úthálózat használatát javasolják az M7 – M0 – M6-os autópályákon. Ezen felül a közlekedők az M6-os autópálya – 62-es főút vonalon vagy a 6209-es jelű Adony-Szabadegyháza közötti úton az M7-es autópálya felé is haladhatnak.

A súlykorlátozás bevezetését az érintett útszakasz jelentősen megnövekedett teherforgalma indokolta. A korlátozás célja, hogy Martonvásár lakott területét védjék a járművek okozta környezeti hatásoktól, illetve a Ráckeresztúr-Martonvásár közötti úton a 2018. októberében bevezetett korlátozással együtt a Martonvásár térségében lévő települések tehermentesítése is érdemben megvalósulhat.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
MEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS