Nő a forgalombiztonság a megújult 8403-as jelű Jánosháza-Pápa összekötő úton

Home / Hírek / Nő a forgalombiztonság a megújult 8403-as jelű Jánosháza-Pápa összekötő úton

Nő a forgalombiztonság a megújult 8403-as jelű Jánosháza-Pápa összekötő úton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatta el. A program egyik elemeként Veszprém megyében a 8403-as jelű Jánosháza-Pápa összekötő út csaknem 5 kilométeres szakasza teljes körűen újult meg.

A TOP-1.3.1-15-VE1-2016-00001 azonosító számú „Közlekedésfejlesztés Veszprém megyében I.” című projektet a Társaság 2,40 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében csaknem 5 kilométeren újult meg a 8403-as jelű Jánosháza-Pápa összekötő út. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, Colas Út Zrt. nettó 425,7 millió forintból készítette el a beruházást.

A Jánosháza-Pápa összekötő út érintett szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező elvégezte külterületen a meglévő burkolat bedarálását „hideg remix” eljárással, belterületen profilmarással. Ezt követően aszfalt kiegyenlítő- és kopóréteget terített. Az útszakaszon található híd is teljes megújult, cserélték a szigetelést, a vasbeton hídszerkezetet és a hídszegély javították, a betonfelületek korrózióvédelme, a korlátok, valamint az aszfalt kopóréteg cseréje is megtörtént. A vízelvezető rendszer felújítása során árokprofilozást, továbbá az átereszek tisztítását és a szükséges helyeken az átereszcseréket, új áteresz beépítését is elvégezte. A szakaszon található kiemelt és K szegélyeket is cserélte, a közműszerelvényeket szintbe emelte. A buszmegállóknál pedig peronokat alakítottak ki.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indulhatott el. Ebből Veszprém megyében több mint 23 kilométernyi út felújítása valósulhat meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
MEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS