Nő a forgalombiztonság a megújult 8311-es jelű Nyúl-Ménfőcsanak összekötő úton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatja el. A program egyik elemeként Győr-Moson-Sopron megyében a 8311-es jelű Nyúl-Ménfőcsanak összekötő út több mint 1,3 kilométeres szakasza teljes körűen újult meg.

A TOP-1.3.1-15-GM1-2016-00001 azonosító számú „Közlekedésfejlesztés Győr-Moson-Sopron megyében I.” című projektet a Társaság 797 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében több mint 1,3 méteren újult meg a 8311-es jelű Nyúl-Ménfőcsanak összekötő út. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a Duna Aszfalt Kft. nettó 228,5 millió forintból készítette el a beruházást.
A 8311-es jelű Nyúl-Ménfőcsanak összekötő út érintett szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező az átlagosan 5-5,5 méter széles burkolatot azokon a helyeken, ahol ezeket az értékeket nem érte el a meglevő pályaszerkezet, kiszélesítették. A kivitelezés során 4 cm vastagon kopóréteget építettek be. A felületi egyenetlenségek miatt kiegyenlítő rétegre volt szükség. Az érintett útszakaszon az útcsatlakozásokat, kapubejárókat, autóbusz megállóhelyeket és a kapcsolódó felületeket helyreállították, valamint az útburkolatban található aknafedlapokat, víznyelőket szintre emelték, cserélték. Az acél szalagkorlátokat nagyrészt kicserélték, illetve újak is épültek. A jelzőtáblákat szükség szerint cserélték, A vízelvezetést biztosító nyílt árkokat és átereszeket kitisztították. A nyúli Kis-Pándzsa híd korábbi szerkezetét elbontották, illetve új hidat építettek.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indulhat el. Ebből Győr-Moson-Sopron megyében több mint 8,7 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
MEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS