Nő a forgalombiztonság a megújult 7324-es jelű Devecser-Sümeg összekötő úton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatta el. A program egyik elemeként Veszprém megyében a 7324-es jelű Devecser-Sümeg összekötő út 1 kilométeres szakasza teljes körűen újult meg.

A TOP-1.3.1-15-VE1-2016-00001 azonosító számú „Közlekedésfejlesztés Veszprém megyében I.” című projektet a Társaság 2,40 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében 1 kilométeren újult meg a 7324-es jelű Devecser-Sümeg összekötő út. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, Colas Út Zrt. nettó 76 millió forintból készítette el a beruházást.

A Devecser-Sümeg összekötő út érintett szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező elvégezte a szakasz végén található körforgalmú csomópont átépítését. Ezt követően aszfalt kiegyenlítő- és kopóréteget terített. A szakaszon található kiemelt és K szegélyeket is cserélte. A forgalomtechnika elemeket lecserélte és tartós burkolati jeleket festett.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indulhatott el. Ebből Veszprém megyében több mint 23 kilométernyi út felújítása valósulhat meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
MEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS