Nő a forgalombiztonság a megújult 7311-es jelű Nagyvázsony-Vigántpetend összekötő úton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatta el. A program egyik elemeként Veszprém megyében a 7311-es jelű Nagyvázsony-Vigántpetend összekötő út több mint 1,5 kilométeres szakasza teljes körűen újult meg.

A TOP-1.3.1-15-VE1-2016-00001 azonosító számú „Közlekedésfejlesztés Veszprém megyében I.” című projektet a Társaság 2400 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében több mint 1,5 kilométeren újult meg a 7311-es jelű Nagyvázsony-Vigántpetend összekötő út. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, Soltút Kft. nettó 134 millió forintból készítette el a beruházást.

A Nagyvázsony-Vigántpetend összekötő út érintett szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező elvégezte a pályaszerkezet lokális cseréit, mechanikai stabilizáció és aszfalt réteg beépítésével. Ezt követően aszfalt kiegyenlítő- és kopóréteget terített. Az útszakaszon található híd is teljes megújult, a betonfelületek korrózióvédelme, a korlátok, valamint az aszfalt kopóréteg cseréje is megtörtént. A vízelvezető rendszer felújítása során árokprofilozást, továbbá az átereszek tisztítását és a szükséges helyeken az átereszcseréket, új áteresz beépítését is elvégezte. A szakaszon található kiemelt és K szegélyeket is cserélte, a közműszerelvényeket szintbe emelte.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indulhatott el. Ebből Veszprém megyében csaknem 20 kilométernyi út felújítása valósult meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS