Nő a forgalombiztonság a megújult 6819-es jelű Berzence-Iharosberény összekötő úton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatja el. A program egyik elemeként Somogy megyében a 6819-es jelű Berzence-Iharosberény összekötő út több mint 11 kilométer hosszan teljes körűen újult meg.

A TOP-1.3.1-15-SO1-2016-00001 azonosító számú „Közlekedésfejlesztés Somogy megyében I.” című projektet a Társaság 1 500 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében több mint 11 kilométeren újult meg a 6819-es jelű Berzence-Iharosberény összekötő út. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezők, a Strabag Építő Kft. és a Soltút Kft. közel nettó 1,16 milliárd forintból készítették el a beruházást.

A Berzence-Iharosberény összekötő út érintett szakaszainak teljes körű felújítása során a kivitelezők két rétegben megerősítették a burkolatot, ezzel összhangban nyílt és burkolt vízelvezető árkokat építettek, átépítették az átereszeket és kitisztították a zárt csapadékcsatorna rendszert. Új, tartós burkolati jeleket festettek, cserélték a vezetőkorlátokat és pótoltál a szélességjelző oszlopokat.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indulhat el. Ebből Somogy megyében több mint
17 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
MEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS