Nő a forgalombiztonság a megújult 6403-as jelű Jut-Ságvár összekötő úton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatja el. A program elemeiként Somogy megyében 6403-as jelű Jut-Ságvár összekötő út több mint 6,1 kilométeres szakasza teljes körűen újult meg.

A TOP-1.3.1-15-SO1-2016-00002 azonosító számú „Közlekedésfejlesztés Somogy megyében (Tartalékprojekt 1.)” című projektet a Társaság 599,07 millió forint, a TOP-1.3.1-15-SO1-2016-00003 azonosító számú „Közlekedésfejlesztés Somogy megyében (Tartalékprojekt 2.)” című projektet pedig 681,93 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósította meg. A projektek keretében több mint 6,1 kilométeren újult meg a 6403-as jelű Jut-Ságvár összekötő út. A projektekhez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a Soltút Kft. mintegy nettó 965,3 millió forintból valósította meg a beruházást.

A Jut-Ságvár összekötő út érintett szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező a meglévő burkolat profilmarását, pályaszerkezet erősítését, cseréjét követően kétrétegű burkolatmegerősítést végzett útszakaszonként. A meglévő 6 méter szélességű burkolat felújítása mellett jó karba helyezte a nyílt és zárt vízelvezető rendszert és új vízelvezető rendszereket alakított ki, stabilizálta a padkát és a kis sugarú ívekben rázópadkát alakított ki, a beruházás részeként megújult a Sió-csatorna feletti híd. A forgalomtechnikai elemek megújultak: új acél vezetőkorlátokat, KRESZ és útirányjelző táblákat helyeztek ki.
Megújult 13 buszmegállóhely bazaltbeton burkolattal. Ádánd településen az Árpád utca és a Kossuth Lajos utca keresztezésében körforgalmi csomópont és új közvilágítási rendszer épült. Négy gyalogátkelőhely, 14 párhuzamos megállásra alkalmas és ebből egy mozgáskorlátozottak részére kialakított parkolóhely, egy buszforduló és egy cseppsziget is megvalósult.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indulhat el. Ebből Somogy megyében 17,2 kilométernyi út felújítása valósulhat meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

A 6403-as jelű Jut-Ságvár összekötő utat érintő beruházás ünnepélyes átadásán a vendégeket Ádánd település polgármestere, Szatmári Kornélia köszöntötte. A beruházás részleteit Németh Zsolt, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Somogy megyei igazgatója ismertette. Ünnepi beszédet mondott Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
MEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS