Nő a forgalombiztonság a megújult 5609-es jelű Pécsvárad-Pereked összekötő úton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatja el. A program egyik elemeként Baranya megyében az 5609-es jelű Pécsvárad-Pereked összekötő út 600 méteres szakasza teljes körűen újult meg.

A TOP-1.3.1-15-BA1-2016-00001 azonosító számú „Közlekedésfejlesztés Baranya megyében I.” című projektet a Társaság 608 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében 600 méteren újult meg az 5609-es jelű Pécsvárad-Pereked összekötő út. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a Soltút Kft. nettó 50 millió forintból készítette el a beruházást.
Az 5609-es jelű Pécsvárad-Pereked összekötő út érintett szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező a korábbi rossz állapotú burkolat legrosszabb lokális részein a meglévő pályaszerkezetet újraépített, majd a teljes burkolatfelület kiegyenlítése után új aszfalt burkolatot kapott. A földárkokat kitisztították, profiljukat helyreállították. A földpadkákat az új burkolathoz igazították. A kis sugarú ívek belső felén beton rázópadka épült. A burkolati jeleket tartós kivitelben újrafestették. A szakaszon meglévő buszmegállópárt is újraépítették.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indulhat el. Ebből Baranya megyében több mint 22 kilométer út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
MEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS