Nő a forgalombiztonság a megújult 5601-es jelű Szálka-Mőcsény összekötő úton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatta el. A program több elemeként Tolna megyében az 5601-es jelű Szálka-Mőcsény összekötő út több mint 1,2 kilométeres hosszon teljes körűen újult meg.

A TOP-1.3.1-15-TL1-2016-00001 azonosító számú „Közlekedésfejlesztés Tolna megyében I.” című projektet a Társaság 1104 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében több mint 1,2 kilométeren újult meg az 5601-es jelű Szálka-Mőcsény összekötő út. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, az Euroaszfalt Kft. nettó 92,37 millió forintból készítette el a beruházást.

A Szálka-Mőcsény összekötő út érintett szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező Szálka belterületén 1208 méter hosszban végzett útburkolat felújítási munkát. A felújítás során egy aszfalt kiegyenlítőréteg beépítése után 3,5 cm aszfalt kopóréteggel lett megerősítve a meglévő útburkolat. Az érintett szakaszon négy autóbuszöböl burkolata és felszálló szigete megújult. A felújítási szakasz elején lévő 4,5 méter nyílású híd szigetelése és a két oldali kiemelt hídszegélye is megújult.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indulhatott el. Ebből Tolna megyében több mint 19 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
MEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS