Nő a forgalombiztonság a megújult 4525-ös jelű Sándorfalva-Zsombó összekötő úton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatta el. A program egyik elemeként Csongrád megyében a 4525-ös jelű Sándorfalva-Zsombó összekötő út több mint 2,4 kilométeres szakasza teljes körűen újult meg.

A TOP-1.3.1-15-CS1-2016-00001 azonosító számú „Közlekedésfejlesztés Csongrád megyében I.” című projektet a Társaság több mint 951 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében több mint 2,4 kilométeren újult meg a 4525-ös jelű Sándorfalva-Zsombó összekötő út. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a Duna Aszfalt Kft. és a HÓDÚT Kft nettó 108 millió forintból készítette el a beruházást.

A Sándorfalva-Zsombó összekötő út érintett szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező a meglévő útfelület profilmarása után 4 cm vastag aszfaltréteget épített be. Szatymaz belterületén két autóbusz megállóhely megújult, valamint akadálymentes járdakapcsolatokat alakítottak ki. Az út melletti vízelvezető árkoknál kiirtották a cserjéket, majd megtisztították az árokszelvény. Az útfelújítás részeként felújították a nyomvonalat keresztező Fehértó-Majsai-főcsatorna közúti hidat is.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indulhatott el. Ebből Csongrád megyében mintegy 23 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
MEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS