Nő a forgalombiztonság a megújult 4524-es jelű Dóc-Balástya összekötő úton

Home / Hírek / Nő a forgalombiztonság a megújult 4524-es jelű Dóc-Balástya összekötő úton

Nő a forgalombiztonság a megújult 4524-es jelű Dóc-Balástya összekötő úton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatta el. A program egyik elemeként Csongrád megyében a 4524-es jelű Dóc-Balástya összekötő út több mint 2,4 kilométeres szakasza teljes körűen újult meg.

A TOP-1.3.1-15-CS1-2016-00001 azonosító számú „Közlekedésfejlesztés Csongrád megyében I.” című projektet a Társaság több mint 951 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében több mint 2,4 kilométeren újult meg a 4524-es jelű Dóc-Balástya összekötő út. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezők, a Duna Aszfalt Kft. és a HÓDÚT Kft. nettó 111,36 millió forintból készítette el a beruházást.

A Dóc-Balástya összekötő út érintett szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező a meglévő útfelület profilmarása után változó 2,5-5,5 cm vastag kiegyenlítő aszfaltréteget épített be, majd további 3,5 cm kopóréteggel zárta le a felületet. Az út melletti vízelvezető árkoknál kiirtották a cserjéket, majd az árokszelvény tisztítását végezték el.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indulhatott el. Ebből Csongrád megyében mintegy 23 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
MEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS