Nő a forgalombiztonság a megújult 4444-es jelű Gyula-Battonya-Mezőhegyes összekötő úton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatta el. A program egyik elemeként Békés megyében a 4444-es jelű Gyula-Battonya-Mezőhegyes összekötő út több mint 2,3 kilométeres szakasza teljes körűen újult meg.

A TOP-1.3.1-15-BS1-2016-00001 azonosító számú „Közlekedésfejlesztés Békés megyében I.” elnevezésű projektet a Társaság 3 709 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében több mint 2,3 kilométeren újult meg a 4444-es jelű Gyula-Battonya-Mezőhegyes összekötő út. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező a Duna Aszfalt Kft., valamint a Hódút Kft. 2018. június 4-én vette át a munkaterületet a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt.-től és csaknem nettó 277,8 millió forintból készítette el a beruházást.

A Gyula-Battonya-Mezőhegyes összekötő út érintett két szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező két aszfaltréteggel erősítette meg a burkolatot. Új burkolatjeleket festett és cserélte a jelzőtáblákat.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indulhatott el. Ebből Békés megyében 24,7 kilométernyi út felújítása valósulhat meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
MEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS