Nő a forgalombiztonság a megújult 4436-os jelű Csabaszabadi-Medgyesbodzás összekötő úton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatta el. A program egyik elemeként Békés megyében a 4436-os jelű Csabaszabadi-Medgyesbodzás összekötő út több mint 2 kilométeres szakasza teljes körűen újult meg.

A TOP-1.3.1-15-BS1-2016-00001 azonosító számú „Közlekedésfejlesztés Békés megyében I.” elnevezésű projektet a Társaság 3 709 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében több mint 2 kilométeren újult meg a 4436-os jelű Csabaszabadi-Medgyesbodzás összekötő út. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező a Duna Aszfalt Kft., valamint a Hódút Kft. 2018. június 4-én vette át a munkaterületet a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt.-től és nettó 173 millió forintból készítette el a beruházást.

A Csabaszabadi-Medgyesbodzás összekötő út érintett két szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező két aszfaltréteggel erősítette meg a burkolatot. A meglévő földmedrű árkokat kitisztította, új burkolatjeleket festett és cserélte a jelzőtáblákat, továbbá egy pár autóbuszöblöt bazaltbeton burkolattal újított fel.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indulhatott el. Ebből Békés megyében csaknem 24,7 kilométernyi út felújítása valósulhat meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
MEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS