Nő a forgalombiztonság a megújult 4431-es jelű Gyula-Újkígyós-Csorvás összekötő úton

Home / Hírek / Nő a forgalombiztonság a megújult 4431-es jelű Gyula-Újkígyós-Csorvás összekötő úton

Nő a forgalombiztonság a megújult 4431-es jelű Gyula-Újkígyós-Csorvás összekötő úton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatta el. A program egyik elemeként Békés megyében a 4431-es jelű Gyula-Újkígyós-Csorvás összekötő út több mint 4 kilométeres szakasza teljes körűen újult meg.

A TOP-1.3.1-15-BS1-2016-00001 azonosító számú „Közlekedésfejlesztés Békés megyében I.” című projektet a Társaság 3 709 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében több mint 4 kilométeren újult meg a 4431-es jelű Gyula-Újkígyós-Csorvás összekötő út. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, Duna Aszfalt Kft. és Hódút Kft. nettó 365 millió forintból készítette el a beruházást.

A Gyula-Újkígyós-Csorvás összekötő út érintett szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező a lokálisan elvégzett pályaszerkezet cserék után két aszfaltréteggel erősítette meg a burkolatot. A meglévő árkokat kitisztította és profilozta.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indulhatott el. Ebből Békés megyében csaknem 24,7 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
MEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS