Nő a forgalombiztonság a megújult 4234-es jelű Szeghalom-Vésztő-Gyula összekötő úton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatta el. A program egyik elemeként Békés megyében a 4234-es jelű Szeghalom-Vésztő-Gyula összekötő út közel 1 kilométeres szakasza teljes körűen újult meg.

A TOP-1.3.1-15-BS1-2016-00001 azonosító számú „Közlekedésfejlesztés Békés megyében I.” című projektet a Társaság 3 709 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében közel 1 kilométeren újult meg a 4234-es jelű Szeghalom-Vésztő-Gyula összekötő út. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, Duna Aszfalt Kft. és Hódút Kft. közel nettó 98 millió forintból készítette el a beruházást.

A Szeghalom-Vésztő-Gyula összekötő út érintett szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező lokálisan elvégzett pályaszerkezet cserék után, majd két aszfaltréteggel erősítette meg a burkolatot. A felújítás során egy pár buszmegálló kivitelezése is elkészült. A meglévő árkokat kitisztította és profilozta.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indulhatott el. Ebből Békés megyében csaknem 24,7 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
MEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS