Nő a forgalombiztonság a megújult 4211-es jelű Püspökladány-Sárrétudvari összekötő úton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatja el. A program több elemeként Hajdú-Bihar megyében a 4211-es jelű Püspökladány-Sárrétudvari összekötő út több mint 4,2 kilométeres hosszon teljes körűen újult meg.

A TOP-1.3.1-15-HB1-2016-00001 azonosító számú „Közlekedésfejlesztés Hajdú-Bihar megyében I.” című projektet a Társaság 1,588 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében több mint 4,2 kilométeren újult meg a 4211-es jelű Püspökladány-Sárrétudvari összekötő út. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezők, a STRABAG Általános Építő Kft., a STRABAG Építő Kft. valamint a STRABAG Szolnoki Aszfalt Kft., mint közös ajánlattevők mintegy nettó 406,5 millió forintból készítették el a beruházást.

A Püspökladány-Sárrétudvari összekötő út Szerep község belterületi és Szerep-Sárrétudvari közötti szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező a két réteg burkolaterősítésre 7 cm aszfalt kötőréteget és 4 cm aszfalt kopóréteget terített pályaszint emelkedéssel. Szerep község központjában megújult a meglévő leállósáv és buszmegállók aszfaltburkolata, valamint a buszperonok is. Az árkokat és átereszeket kitisztították, az akna fedlapokat szintre emelték.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indulhat el. Ebből Hajdú-Bihar megyében több mint 28 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
MEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS