Nő a forgalombiztonság a megújult 4202. Jelű Kisújszállás-Mezőtúr összekötő úton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatja el. A program egyik elemeként Jász-Nagykun-Szolnok megyében a 4202. jelű Kisújszállás-Mezőtúr összekötő út mintegy 12,5 kilométeres szakasza teljes körűen újult meg.

A TOP-1.3.1-15-JN1-2016-00001 azonosító számú, „Közlekedésfejlesztés Jász-Nagykun-Szolnok megyében I.” elnevezésű projektet a Társaság vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósítja meg. Ebből idén Jász-Nagykun-Szolnok megyében közel 42 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból. A projekt keretében mintegy 12,5 kilométeren újult meg a 4202. jelű Kisújszállás-Mezőtúr összekötő út. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a SWIETELSKY Magyarország Kft. nettó 677 millió forintból készítette el a beruházást.

A Kisújszállás-Mezőtúr összekötő út teljes körű felújítása során a kivitelező a kopóréteg profilmarásáról, a kiegyenlítő aszfaltréteg és az új kopóréteg terítéséről, az új tartós burkolati jelek felfestéséről, valamint KRESZ táblák, továbbá 400 méter hosszon szalagkorlát cseréjéről gondoskodott. A teljes szakaszon, 6300 méter hosszon nemes padka, 6300 méter hosszon földpadka töltésanyagból épült padka mindkét oldalon. A beruházásnak köszönhetően nagymértékben javult a közlekedés színvonala és az utazási idő is jelentősen csökkent.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút út teljes körű felújítását indította el. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS