Nő a forgalombiztonság a megújult 38305-ös jelű Sárospatak állomáshoz vezető úton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatja el. A program egyik elemeként Borsod megyében a 38305-ös jelű Sárospatak állomáshoz vezető út 364 méteres szakasza teljes körűen újult meg.

A TOP-1.3.1-15-BO1-2016-00001 azonosító számú „Közlekedésfejlesztés Borsod megyében I.” című projektet a Társaság 5 599 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében 364 méteren újult meg a 38305-ös jelű Sárospatak állomáshoz vezető út. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a Colas Út Zrt. nettó 27,52 millió forintból készítette el a beruházást.

A Sárospatak állomáshoz vezető út érintett szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező a burkolat profilmarását követően 5 cm vastag kopóréteget épített be. A felújítás kiterjedt az útcsatlakozások, kapubejárók és aknafedlapok helyreállítására és az út mellett lévő járda felújítására is. Új útburkolati jeleket festettek, cserélték a jelzőtáblákat és az útszélesség jelző oszlopokat is.
A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indulhat el. Ebből Borsod megyében több mint 70 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
MEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS