Nő a forgalombiztonság a megújult 3716-os jelű Vilmány-Vámosújfalu összekötő úton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatja el. A program egyik elemeként Borsod megyében a 3716-os jelű Vilmány-Vámosújfalu összekötő út közel 3,9 kilométeres szakasza teljes körűen újult meg.

A TOP-1.3.1-15-BO1-2016-00002 azonosító számú „Közlekedésfejlesztés Borsod megyében TARTALÉK I.” című projektet a Társaság 357 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében közel 3,9 kilométeren újult meg a 3716-os jelű Vilmány-Vámosújfalu összekötő út. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a Colas Út Zrt. nettó 249,97 millió forintból készítette el a beruházást.

A Vilmány-Vámosújfalu összekötő út érintett szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező a burkolat profilmarását követően 3,5 cm vastag kopóréteget és átlagosan 5 cm vastag kiegyenlítő réteget épített be. A felújítás során az autóbuszöblöket, útcsatlakozásokat, kapubejárókat és aknafedlapokat helyreállították. Két híd, a Tolcsva-patak hídja és az Egres-patak hídja is megújult. Új útburkolati jeleket festettek, cserélték a jelzőtáblákat és az útszélesség jelző oszlopokat is.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indulhat el. Ebből Borsod megyében több mint 70 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
MEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS