Nő a forgalombiztonság a megújult 3323-as jelű Balmazújváros-Hajdúnánás összekötő úton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatja el. A program több elemeként Hajdú-Bihar megyében a 3323-as jelű Balmazújváros-Hajdúnánás összekötő út több mint 6,4 kilométeres hosszon teljes körűen újult meg.

A TOP-1.3.1-15-HB1-2016-00002 azonosító számú „Közlekedésfejlesztés Hajdú-Bihar megyében T-1.” című projektet a Társaság 1,588 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében több mint 6,4 kilométeren újult meg a 3323-as jelű Balmazújváros-Hajdúnánás összekötő út. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezők, a STRABAG Általános Építő Kft., a STRABAG Építő Kft. valamint a STRABAG Szolnoki Aszfalt Kft., mint közös ajánlattevők mintegy nettó 368 millió forintból készítették el a beruházást.

A Balmazújváros-Hajdúnánás összekötő út érintett szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező a burkolat csiszolását követően két rétegben erősítette meg a burkolatot pályaszint emelkedéssel, 3 cm kötő kiegyenlítő réteggel, valamint 4,5 cm aszfalt kopóréteggel. A meglévő vízelvezetési rendszer megtartása mellett, annak tisztítását és jó karba helyezését végezte el a szakkivitelező. Új burkolati jelzéseket festettek fel és a megrongálódott, sérült közúti jelzőtáblákat cserélték. A belterületi szakaszon az érintett akna fedlapokat szintre emelték.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indulhat el. Ebből Hajdú-Bihar megyében több mint 28 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS