Nő a forgalombiztonság a megújult 3312-es jelű Hejőpapi-Hejőbába-Oszlár összekötő úton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatja el. A program egyik elemeként Borsod megyében a 3312-es jelű Hejőpapi-Hejőbába-Oszlár összekötő út több mint 1,1 kilométeres szakasza teljes körűen újult meg.

A TOP-1.3.1-15-BO1-2016-00002 azonosító számú „Közlekedésfejlesztés Borsod megyében TARTALÉK 1.” című projektet a Társaság 357 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében több mint 1,1 kilométeren újult meg a 3312-es jelű Hejőpapi-Hejőbába-Oszlár összekötő út. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a HE-DO Kft. nettó 50 millió forintból készítette el a beruházást.

A Hejőpapi-Hejőbába-Oszlár összekötő út érintett szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező profilmarás után 5 cm vastag aszfaltréteget épített be. A burkolat felújítási munkálatok 300 méter külterületet és 90 méter hosszon Hejőpapi belterületét érintették. A felújított útszakaszba eső buszmegálló meglévő jó állapotú térkő burkolatát újra rakták. A teljes szakaszon kitisztították az árkokat, stabilizálták a padkát.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indulhat el. Ebből Borsod megyében több mint 70 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
MEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS