Nő a forgalombiztonság a megújult 3312-es jelű Hejőpapi-Hejőbába-Oszlár összekötő úton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el. A program egyik elemeként Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a 3312-es jelű Hejőpapi-Hejőbába-Oszlár összekötő út közel 1,2 kilométeren új burkolatot kapott.

A TOP-1.3.1-15-BO1-2016-00002 azonosító számú, „Közlekedésfejlesztés Borsod-Abaúj-Zemplén megyében TARTALÉK I.” elnevezésű projektet a Társaság 357 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében közel 1,2 kilométeren vehették birtokba a közlekedők a 3312-es jelű utat. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a HE-DO Kft. mintegy nettó 50 millió forintból valósította meg a beruházást.

A Hejőpapi-Hejőbába-Oszlár összekötő út érintett szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező a meglévő burkolat profilmarása és bitumenemulziós felületkezelése után 2,5 cm vastag kiegyenlítő réteget és 3,5 cm vastag aszfalt kopóréteget épített be. Az útburkolat mellett a kapubejárók és az útcsatlakozások is új aszfaltréteget kaptak az út ingatlan határáig. A meglévő 6 méter szélességű burkolat felújításával párhuzamosan az árkokat kitisztították és a padkát zúzottkővel stabilizálták.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indult el. Ebből Borsod-Abaúj-Zemplén megyében több mint 70 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.
A 3312-es jelű Hejőpapi-Hejőbába-Oszlár összekötő utat érintő beruházás ünnepélyes átadásán a vendégeket Hejőpapi település polgármestere, Miskolci Tibor köszöntötte. A beruházás részleteit Peiker Tamás, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Borsod-Abaúj-Zemplén megyei igazgatója ismertette. Ünnepi beszédet mondott Tállai András, miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
MEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS