Nő a forgalombiztonság a megújult 3302-es jelű Mezőkövesd-Ároktő összekötő úton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatja el. A program több elemeként Borsod megyében a 3302-es jelű Mezőkövesd-Ároktő összekötő út több mint 8,4 kilométeres hosszon, több szakaszon teljes körűen újult meg.

A TOP-1.3.1-15-BO1-2016-00001 azonosító számú „Közlekedésfejlesztés Borsod megyében I.” című projektet a Társaság 5 599 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében több mint 8,4 kilométeren újult meg a 3302-es jelű Mezőkövesd-Ároktő összekötő út. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a Colas Út Zrt. nettó 605,13 millió forintból készítette el a beruházást.

A Mezőkövesd-Ároktő összekötő út érintett szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező 3 szakaszon végzett burkolatfelújítási munkálatokat. Az első és második szakaszon Négyes, Tiszavalk valamint Tiszabábolna települések teljes átkelési szakasza, a harmadik szakaszon Tiszadorogma település belterületi szakaszának egy része is megújult. Minden esetben a meglévő útburkolat marása után 2,5 cm kötőréteget és átlag 4 cm aszfalt kopóréteget építettek be. A buszmegállók aszfaltburkolata, valamint a buszperon is, illetve Tiszavalk külterületén és Tiszabábolna belterületén lévő hidak is teljes egészében megújultak. Az árkokat kitisztították, az akna fedlapokat szintre emelték.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indulhat el. Ebből Borsod megyében több mint 70 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
MEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS