Nő a forgalombiztonság a megújult 3231. jelű úton Pusztamonostor és Jászárokszállás között

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 517 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatja el. A program egyik elemeként Jász-Nagykun-Szolnok megyében a 3231-es jelű út több mint 2,1 kilométeres szakasza teljes körűen újult meg.

A TOP-1.3.1-15-JN1-2016-00001 azonosító számú, „Közlekedésfejlesztés Jász-Nagykun-Szolnok megyében I.” elnevezésű projektet a Társaság vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósítja meg. Ebből idén Jász-Nagykun-Szolnok megyében közel 42 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból. A projekt keretében több mint 2,1 kilométeren újult meg a 3231-es jelű út Pusztamonostor és Jászárokszállás között. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a STRABAG Általános Építő Kft. nettó nettó 134,98 millió forintból készítette el.

A Pusztamonostor-Jászárokszállás összekötő út teljes körű felújítása során a kivitelezők a kopóréteg profilmarásáról, a süllyedéseknél a teljes pályaszerkezet cseréjéről, a kiegyenlítő aszfaltréteg és az új kopóréteg terítéséről, az új tartós burkolati jelek felfestéséről, valamint a KRESZ táblák igény szerinti cseréjéről és pótlásáról is gondoskodtak. A beruházásnak köszönhetően nagymértékben javult a közlekedők út szolgáltatási színvonala és az utazási idő is jelentősen csökkent.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút út teljes körű felújítását indította el. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

A Jászárokszállás külterületén megtartott ünnepélyes átadón a beruházás részleteit Vántsa Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok megyei igazgatója ismertette. Beszédet mondott Pócs János, a térség országgyűlési képviselője, Piroska Miklós, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke és Gergely Zoltán, Jászárokszállás polgármestere.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
MEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS