Nő a forgalombiztonság a megújult 3231. jelű úton Pusztamonostor és Jászárokszállás között

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 517 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatja el. A program egyik elemeként Jász-Nagykun-Szolnok megyében a 3231-es jelű út több mint 2,1 kilométeres szakasza teljes körűen újult meg.

A TOP-1.3.1-15-JN1-2016-00001 azonosító számú, „Közlekedésfejlesztés Jász-Nagykun-Szolnok megyében I.” elnevezésű projektet a Társaság vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósítja meg. Ebből idén Jász-Nagykun-Szolnok megyében közel 42 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból. A projekt keretében több mint 2,1 kilométeren újult meg a 3231-es jelű út Pusztamonostor és Jászárokszállás között. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a STRABAG Általános Építő Kft. nettó nettó 134,98 millió forintból készítette el.

A Pusztamonostor-Jászárokszállás összekötő út teljes körű felújítása során a kivitelezők a kopóréteg profilmarásáról, a süllyedéseknél a teljes pályaszerkezet cseréjéről, a kiegyenlítő aszfaltréteg és az új kopóréteg terítéséről, az új tartós burkolati jelek felfestéséről, valamint a KRESZ táblák igény szerinti cseréjéről és pótlásáról is gondoskodtak. A beruházásnak köszönhetően nagymértékben javult a közlekedők út szolgáltatási színvonala és az utazási idő is jelentősen csökkent.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút út teljes körű felújítását indította el. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

A Jászárokszállás külterületén megtartott ünnepélyes átadón a beruházás részleteit Vántsa Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok megyei igazgatója ismertette. Beszédet mondott Pócs János, a térség országgyűlési képviselője, Piroska Miklós, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke és Gergely Zoltán, Jászárokszállás polgármestere.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS