Nő a forgalombiztonság a megújult 32103-as jelű Adács bekötő úton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatja el. A program egyik elemeként Heves megyében a 32103-as jelű Adács bekötő út több mint 1,6 kilométeres szakasza teljes körűen újult meg.

A TOP-1.3.1-15-HE1-2016-00001 azonosító számú „Közlekedésfejlesztés Heves megyében I.” című projektet a Társaság 1 334 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében több mint 1,6 kilométeren újult meg a 32103-as jelű Adács bekötő út. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a HE-DO Kft. nettó 120 millió forintból készítette el a beruházást.
A 32103-as jelű Adács bekötő út érintett szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező az átlagosan öt és fél méter széles burkolatot erősítette meg. A kivitelezés során a méretezésnek megfelelő 4 cm aszfaltbeton kopóréteget épített be. A felületi egyenetlenségek miatt kiegyenlítő rétegre is szükség volt. Az érintett útszakaszon az útcsatlakozásokat helyreállították, valamint az útburkolatban található aknafedlapokat, víznyelőket szintre emelték, cserélték. A jelzőtáblákat szükség szerint cserélték és új útburkolati jelet festettek fel. A vízelvezetést biztosító nyílt árkokat és átereszeket kitisztították, illetve a szükséges helyeken a csőátereszt kicserélték.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indulhat el. Ebből Heves megyében több mint 23,7 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS