Nő a forgalombiztonság a megújult 2605-ös jelű Zádorfalva-Múcsony összekötő úton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatja el. A program egyik elemeként Borsod megyében a 2605-ös jelű Zádorfalva-Múcsony összekötő út 4 kilométeres szakasza teljes körűen újult meg.

A TOP-1.3.1-15-BO1-2016-00001 azonosító számú „Közlekedésfejlesztés Borsod megyében I.” című projektet a Társaság 5 599 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében 4 kilométeren újult meg a 2605-ös jelű Zádorfalva-Múcsony összekötő út. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a Swietelsky Magyarország Kft. nettó 293,49 millió forintból készítette el a beruházást.
A 2521 jelű Nekézseny-Borsodbóta összekötő út érintett szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező
az átlagosan 5-5,5 méter széles burkolatot azokon a helyeken, ahol ezeket az értékeket nem érte el a meglevő pályaszerkezet, kiszélesítették. A kivitelezés során 4 cm vastagon kopóréteget építettek be. A felületi egyenetlenségek és anomáliák miatt kiegyenlítő rétegre volt szükség. Az érintett útszakaszon az útcsatlakozásokat, kapubejárókat, autóbusz megállóhelyeket és a kapcsolódó felületeket helyreállították, valamint az útburkolatban található aknafedlapokat, víznyelőket szintre emelték, cserélték. Az acél szalagkorlátokat nagyrészt kicserélték, illetve újak is épültek. A jelzőtáblákat szükség szerint cserélték, a burkolat mellett műanyag széljelzőket helyeztek el. A vízelvezetést biztosító nyílt árkokat és átereszeket kitisztították. Két híd is részlegesen megújult, alsószuhai Bakóc-patak hídja és a dövényi időszakos vízfolyás hídja.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indulhat el. Ebből Borsod megyében több mint 70 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
MEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS