Nő a forgalombiztonság a megújult 25113-as jelű Cserépváralja bekötő úton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatja el. A program egyik elemeként Borsod megyében a 25113-as jelű Cserépváralja bekötő út több mint 4,5 kilométeres szakasza teljes körűen újult meg.

A TOP-1.3.1-15-BO1-2016-00001 azonosító számú „Közlekedésfejlesztés Borsod megyében I.” című projektet a Társaság 5 599 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében több mint 4,5 kilométeren újult meg a 25113-as jelű Cserépváralja bekötő út. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a Colas Út Zrt. nettó 211,7 millió forintból készítette el a beruházást.

A Cserépváralja bekötő út érintett szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező a teljes szakaszon kezdőszelvénytől a végszelvényig a meglévő burkolat profilmarása után 2,5 cm kiegyenlítő réteg után 3,5 cm aszfalt kopóréteget épített be. A Tardi patakot keresztező híd valamint a Török-ér vízfolyást kétszer keresztező, összesen három db híd is teljes körűen megújult. A kopóréteg beépítését követően az árkokat kitisztították, a padkát stabilizálták.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indulhat el. Ebből Borsod megyében több mint 70 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
MEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS