Nő a forgalombiztonság a megújult 2404-es jelű Zagyvaszántó-Rózsaszentmárton összekötő úton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatja el. A program egyik elemeként Heves megyében a 2404-es jelű Zagyvaszántó-Rózsaszentmárton összekötő út több mint 2,5 kilométeres szakasza teljes körűen újult meg.

A TOP-1.3.1-15-HE1-2016-00001 azonosító számú „Közlekedésfejlesztés Heves megyében I.” című projektet a Társaság 1 334 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében több mint 2,5 kilométeren újult meg a 2404-es jelű Zagyvaszántó-Rózsaszentmárton összekötő út. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a HE-DO Kft. nettó 183 millió forintból készítette el a beruházást.
A 2404-es jelű Zagyvaszántó-Rózsaszentmárton összekötő út érintett szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező az átlagosan öt és fél méter széles burkolatot erősítette meg. A kivitelezés során a méretezésnek megfelelő 4 cm aszfaltbeton kopóréteget épített be. A felületi egyenetlenségek miatt kiegyenlítő rétegre is szükség volt. Az érintett útszakaszon az útcsatlakozásokat helyreállították, valamint az útburkolatban található aknafedlapokat, víznyelőket szintre emelték, cserélték. Az acél szalagkorlátokat nagyrészt kicserélték, illetve újak is épültek. A jelzőtáblákat szükség szerint cserélték, az átereszeknél vezetőoszlopokat helyeztek el és új burkolati jelet festettek fel. A vízelvezetést biztosító nyílt árkokat és átereszeket kitisztították.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indulhat el. Ebből Heves megyében több mint 23,7 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
MEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS