Nő a forgalombiztonság a megújult 2304-es jelű Salgótarján-Zabar összekötő úton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatja el. A program egyik elemeként Nógrád megyében a 2304-es jelű Salgótarján-Zabar összekötő út több mint 1,5 kilométeres szakasza teljes körűen újult meg.

A TOP-1.3.1-15-NG1-2016-00001 azonosító számú „Közlekedésfejlesztés Nógrád megyében I.” című projektet a Társaság 833 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében több mint 1,5 kilométeren újult meg a 2304-es jelű Salgótarján-Zabar összekötő út. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, HE-DO Kft. nettó 112,8 millió forintból készítette el a beruházást.

A Salgótarján-Zabar összekötő út érintett szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező elvégezte a pályaszerkezet lokális cseréit, mechanikai stabilizáció és aszfalt réteg beépítésével. Ezt követően aszfalt kiegyenlítő- és kopóréteget terített. Az útszakaszon található híd is teljes megújult, cserélték a szigetelést, a vasbeton hídszerkezetet és a hídszegély javították, a betonfelületek korrózióvédelme, a korlátok, valamint az aszfalt kopóréteg cseréje is megtörtént. A vízelvezető rendszer felújítása során árokprofilozást, továbbá áteresz tisztítását és a szükséges helyeken az átereszcseréket, új áteresz beépítését is elvégezte. A szakaszon található kiemelt és K szegélyeket is cserélte. A buszmegállóknál felszállóperonokat alakítottak ki. A lakott település jelző táblánál településkaput alakítottak ki 10-10 m K szegély és 2 sor hóekézhető prizma telepítésével. A szakaszon található közműszerelvényeket szintbe emelte.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indulhatott el. Ebből Nógrád megyében csaknem 25 kilométernyi út felújítása valósult meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
MEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS