Nő a forgalombiztonság a megújult 2124-es jelű Cserháthaláp-Szanda összekötő úton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatja el. A program egyik elemeként Nógrád megyében a 2124-es jelű Cserháthaláp-Szanda összekötő út 1 kilométeres szakasza teljes körűen újult meg.

A TOP-1.3.1-15-NG1-2016-00002 azonosító számú „Közlekedésfejlesztés Nógrád megyében TARTALÉK I.” című projektet a Társaság 1 800 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében 1 kilométeren újult meg a 2124-es jelű Cserháthaláp-Szanda összekötő út. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, HE-DO Kft. nettó 82,5 millió forintból készítette el a beruházást.

A Cserháthaláp-Szanda összekötő út érintett szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező elvégezte a pályaszerkezet lokális cseréit mechanikai stabilizáció és aszfalt réteg beépítésével. Ezt követően aszfalt kiegyenlítő- és kopóréteget terített. A vízelvezetőrendszer felújítása során árokprofilozást, árokburkolást végzett a kivitelező. Kitisztította az átereszeket és a szükséges helyeken a földútcsatlakozásoknál átereszt vagy rácsos folyókát épített be. A szakaszon található buszmegállóknál felszálló peronok épültek.
A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indulhatott el. Ebből Nógrád megyében csaknem 25 kilométernyi út felújítása valósult meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
MEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS