Nő a forgalombiztonság a megújult 2122-es jelű Szécsény-Pásztó összekötő úton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatja el. A program egyik elemeként Nógrád megyében a 2122-es jelű Szécsény-Pásztó összekötő út több mint 3,1 kilométeres szakasza teljes körűen újult meg.

A TOP-1.3.1-15-NG1-2016-00001 azonosító számú „Közlekedésfejlesztés Nógrád megyében 1.”, valamint a TOP-1.3.1-15-NG1-2016-00002 azonosító számú „Közlekedésfejlesztés Nógrád megyében TARTALÉK I.” című projekteket a Társaság összesen 2 633 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projektek keretében több mint 3,1 kilométeren újult meg a 2122-es jelű Szécsény-Pásztó összekötő út. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező HE-DO Kft. nettó 250,8 millió forintból készítette el a beruházást.

A Szécsény-Pásztó összekötő út érintett szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező elvégezte a pályaszerkezet lokális cseréit mechanikai stabilizáció és aszfalt réteg beépítésével. Ezt követően aszfalt kiegyenlítő- és kopóréteget terített. A vízelvezető rendszer felújítása során árokprofilozást, továbbá áteresz tisztítását és a szükséges helyeken az áteresz előfejek javítását is elvégezte. A szakaszon található kiemelt és K szegélyeket cserélte. A szalagkorlátok szintbeemelése és részleges cseréjét, illetve a forgalomtechnikai táblák cseréjét, is elvégezte a kivitelező. Új, tartós burkolati jeleket készített.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indulhatott el. Ebből Nógrád megyében csaknem 25 kilométernyi út felújítása valósult meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
MEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS