Nő a forgalombiztonság a megújult 21148-as jelű Bujáki bekötő úton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatja el. A program egyik elemeként Nógrád megyében a 21148-as jelű Bujáki bekötő út 1,7 kilométeres szakasza teljes körűen újult meg.

A TOP-1.3.1-15-NG1-2016-00001 azonosító számú „Közlekedésfejlesztés Nógrád megyében 1.” című projektet a Társaság 833 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében 1,7 kilométeren újult meg a 21148-as jelű Bujáki bekötő út. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a HE-DO Kft. nettó 99 millió forintból készítette el a beruházást.

A Bujáki bekötő út érintett szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező elvégezte a pályaszerkezet lokális cseréit mechanikai stabilizáció és aszfalt réteg beépítésével. Ezt követően aszfalt kiegyenlítő- és kopóréteget terített. Az útszakaszon található híd is teljes megújult, cserélték a szigetelést, a vasbeton hídszerkezetet és a hídszegély javították, a betonfelületek korrózióvédelme, a korlátok, valamint az aszfalt kopóréteg cseréje is megtörtént. A vízelvezető rendszer felújítása során árokprofilozást, továbbá áteresz tisztítását és a szükséges helyeken az áteresz előfejek javítását is elvégezte. Új, tartós burkolati jelek készültek.
A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indulhatott el. Ebből Nógrád megyében csaknem 25 kilométernyi út felújítása valósult meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
MEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS