Nő a forgalombiztonság a megújult 2107-es jelű Penc-Keszeg összekötő úton

Home / Hírek / Nő a forgalombiztonság a megújult 2107-es jelű Penc-Keszeg összekötő úton

Nő a forgalombiztonság a megújult 2107-es jelű Penc-Keszeg összekötő úton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatja el. A program egyik elemeként Nógrád megyében a 2107-es jelű Penc-Keszeg összekötő út közel 2,4 kilométeres szakasza teljes körűen újult meg.

A TOP-1.3.1-15-NG1-2016-00001 azonosító számú „Közlekedésfejlesztés Nógrád megyében I.” című projektet a Társaság 833 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében közel 2,4 kilométeren újult meg a 2107-es jelű Penc-Keszeg összekötő út. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, HE-DO Kft. nettó 175,7 millió forintból készítette el a beruházást.

A Penc-Keszeg összekötő út érintett szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező elvégezte a pályaszerkezet lokális cseréit, mechanikai stabilizáció és aszfalt réteg beépítésével. Ezt követően aszfalt kiegyenlítő- és kopóréteget terített. Az útszakaszon található híd is teljes megújult, a szigetelés cseréje, a vasbeton hídszerkezet javítása, a hídszegély javítása, a betonfelületek korrózióvédelme, a korlátok, valamint az aszfalt kopóréteg cseréje is megtörtént. A vízelvezető rendszer felújítása során árokprofilozást, továbbá áteresz tisztítását és a szükséges helyeken az átereszcseréket is elvégezte.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indulhatott el. Ebből Nógrád megyében csaknem 25 kilométernyi út felújítása valósult meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
MEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS