Nő a forgalombiztonság a megújult 12121-es jelű Tolmácsi bekötő úton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatja el. A program egyik elemeként Nógrád megyében a 12121-es jelű Tolmácsi bekötő út több mint 1,6 kilométeres szakasza teljes körűen újult meg.

A TOP-1.3.1-15-NG1-2016-00001 azonosító számú „Közlekedésfejlesztés Nógrád megyében 1.” című projektet a Társaság 833 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében több mint 1,6 kilométeren újult meg a 12121-es jelű Tolmácsi bekötő út. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, Swietelsky Magyarország Kft. nettó 103,2 millió forintból készítette el a beruházást.

A Tolmácsi bekötő út érintett szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező elvégezte a pályaszerkezet lokális cseréit mechanikai stabilizáció és aszfalt réteg beépítésével. Ezt követően aszfalt kiegyenlítő- és kopóréteget terített. Az útszakaszon található híd is teljes megújult, cserélték a szigetelést, a vasbeton hídszerkezetet és a hídszegély javították, a betonfelületek korrózióvédelme, a korlátok, valamint az aszfalt kopóréteg cseréje is megtörtént. A vízelvezető rendszer felújítása során árokprofilozást, burkolatok javítását, továbbá áteresz tisztítását és a szükséges helyeken az áteresz előfejek javítását is elvégezte. Új, tartós burkolati jelek készültek.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indulhatott el. Ebből Nógrád megyében csaknem 25 kilométernyi út felújítása valósult meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS