Nő a forgalombiztonság a 7537-es jelű Borsfa-Lenti összekötő úton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el. A program keretében Zala megyében a 7537-es jelű Borsfa-Lenti összekötő út 500 méteres szakasza teljeskörűen megújult. A beruházás a TOP-1.3.1-15-ZA1-2016-00001 azonosítószámú, „Közlekedésfejlesztés Zala megyében I.” elnevezésű projekt egyik eleme. A projekt a 7537-es jelű úton túl további megyei felújítást is magába foglal, melyeket a társaság 1,631 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével valósít meg.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként 500 méteren újult meg a 7537-es jelű összekötő út. A projekt a TOP-1.3.1-15 kódszámú, Gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés című felhívás keretében valósult meg. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, mintegy bruttó 75,04 millió forintból valósította meg a beruházást.

A Borsfa-Lenti összekötő út 10+400 és 10+900 kilométerszelvények közötti szakaszának teljes körű felújítása során a szakemberek hidegremix technológiával új alapréteget építettek, melyre két réteg aszfaltburkolat került, valamint füvesített földpadka épült. A kivitelezés folyamán a meglévő vízelvezetési rendszer is megújult az oldalárkok, átereszek kitisztításával. Az átkelési szakaszon található kapubejárók szintre emelése is a beruházás részét képezte. Megújultak továbbá a forgalomtechnikai jelzések és a szakaszon található híd is, melynek környezetében új közúti vezetőkorlát épült, valamint az áthidalt vízfolyást kitisztították és leburkolták a szakemberek.

A beruházás ünnepélyes átadásán 2021. augusztus 27-én beszédet mondott Cseresnyés Péter államtitkár és országgyűlési képviselő, a beruházás részleteit pedig Mórocz József, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója ismertette.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indult el. Ebből Zala megyében mintegy 12 kilométernyi út felújítása valósult meg európai uniós forrásból. A programról bővebb információt a www.kozut.hu oldalon olvashatnak.

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS