Megújult a kesznyéteni Sajó-híd

Home / Hírek / Megújult a kesznyéteni Sajó-híd

Megújult a kesznyéteni Sajó-híd

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatja el. A program egyik elemeként Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a kesznyéteni Sajó-híd teljes körűen újult meg.

A TOP-1.3.1-15-BO1-2016-00001 azonosító számú, „Közlekedésfejlesztés Borsod-Abaúj-Zemplén megyében I.” elnevezésű projektet a Társaság 5 599 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósította meg. A projekt keretében megújult a kesznyéteni Sajó-híd. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, az Egomax Kft. a mintegy nettó 218,7 millió forintból.

A kesznyéteni Sajó-híd teljes körű felújítása során a kivitelező a régi burkolat és szegély elbontása után új szigetelést, dilatációs szerkezetet, szegélyt, korlátot és burkolatot épített a hídra. A régi acél tartószerkezetet és a vasbeton pályalemez alját korrózióvédő bevonattal látta el. A mederből eltávolította az uszadékot, a partot rendezte kőmatrac elhelyezésével, új hídvizsgáló lépcső és surrantó építéssel együtt. A csatlakozó úton szegélyt is építettek.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indulhat el. Ebből Borsod-Abaúj-Zemplén megyében több mint 70 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

A kesznyéteni Sajó-híd ünnepélyes átadásán a vendégeket Kecső Imre, Kesznyéten polgármestere köszöntötte. A beruházás részleteit Peiker Tamás, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Borsod-Abaúj-Zemplén megyei igazgatója ismertette. Ünnepi beszédet mondott Németh Szilárd, honvédelmi miniszterhelyettes és Koncz Ferenc, a térség országgyűlési képviselője.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
MEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS