Megújult a kesznyéteni Sajó-híd

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatja el. A program egyik elemeként Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a kesznyéteni Sajó-híd teljes körűen újult meg.

A TOP-1.3.1-15-BO1-2016-00001 azonosító számú, „Közlekedésfejlesztés Borsod-Abaúj-Zemplén megyében I.” elnevezésű projektet a Társaság 5 599 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósította meg. A projekt keretében megújult a kesznyéteni Sajó-híd. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, az Egomax Kft. a mintegy nettó 218,7 millió forintból.

A kesznyéteni Sajó-híd teljes körű felújítása során a kivitelező a régi burkolat és szegély elbontása után új szigetelést, dilatációs szerkezetet, szegélyt, korlátot és burkolatot épített a hídra. A régi acél tartószerkezetet és a vasbeton pályalemez alját korrózióvédő bevonattal látta el. A mederből eltávolította az uszadékot, a partot rendezte kőmatrac elhelyezésével, új hídvizsgáló lépcső és surrantó építéssel együtt. A csatlakozó úton szegélyt is építettek.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indulhat el. Ebből Borsod-Abaúj-Zemplén megyében több mint 70 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

A kesznyéteni Sajó-híd ünnepélyes átadásán a vendégeket Kecső Imre, Kesznyéten polgármestere köszöntötte. A beruházás részleteit Peiker Tamás, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Borsod-Abaúj-Zemplén megyei igazgatója ismertette. Ünnepi beszédet mondott Németh Szilárd, honvédelmi miniszterhelyettes és Koncz Ferenc, a térség országgyűlési képviselője.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS