Megújult a 2134-es jelű Kerekharaszt – Heréd összekötőút több mint 3,4 kilométeres szakasza

100 milliárd forintos hazai forrásból megújult a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában Heves megyében 3,1 kilométer főúti szakasz és több mint 32 kilométer mellékúti szakasz közel 3,5 milliárd forintból. A projekten belül megújult a Kerekharaszt-Heréd összekötő út több mint 3,4 kilométeres szakasza.
A 2134. jelű út érintett szakasza bruttó 446 millió forintból újult meg. A beavatkozás során az egyik autópálya felüljáró is megújult. Az útépítés során több mint 2.900 tonna aszfaltot építettek be.
A beavatkozás során a változó szélességű burkolaton lokálisan pályaszerkezetet cseréltek, valamint hideg újrahasznosításos eljárás mellett két rétegű aszfaltréteget építettek. Az útcsatlakozásokat is helyreállították– részletezte Szabó Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Heves megyei igazgatója.
Kitisztították a felújításra került útszakaszon az árkokat és az átereszeket és teherbíró padkát építettek. A beavatkozás során a forgalombiztonság növelése érdekében különös figyelmet fordított a Magyar Közút az útszakaszon található forgalomtechnikai elemek fejlesztésére, így tartós burkolati jeleket festettek fel és kicserélték a KRESZ táblákat is – mondta el Szabó Zsolt, országgyűlési képviselő.
A felújított utak még több térség elérhetőségét teszik lehetővé, csökkennek az utazási idők, emelkedik a közúti és az autóbuszos közösségi közlekedés szolgáltatási színvonala. A felújítás a biztonságos közlekedést szolgálja.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
MEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS