Megújult a 2134-es jelű Kerekharaszt – Heréd összekötőút több mint 3,4 kilométeres szakasza

100 milliárd forintos hazai forrásból megújult a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában Heves megyében 3,1 kilométer főúti szakasz és több mint 32 kilométer mellékúti szakasz közel 3,5 milliárd forintból. A projekten belül megújult a Kerekharaszt-Heréd összekötő út több mint 3,4 kilométeres szakasza.
A 2134. jelű út érintett szakasza bruttó 446 millió forintból újult meg. A beavatkozás során az egyik autópálya felüljáró is megújult. Az útépítés során több mint 2.900 tonna aszfaltot építettek be.
A beavatkozás során a változó szélességű burkolaton lokálisan pályaszerkezetet cseréltek, valamint hideg újrahasznosításos eljárás mellett két rétegű aszfaltréteget építettek. Az útcsatlakozásokat is helyreállították– részletezte Szabó Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Heves megyei igazgatója.
Kitisztították a felújításra került útszakaszon az árkokat és az átereszeket és teherbíró padkát építettek. A beavatkozás során a forgalombiztonság növelése érdekében különös figyelmet fordított a Magyar Közút az útszakaszon található forgalomtechnikai elemek fejlesztésére, így tartós burkolati jeleket festettek fel és kicserélték a KRESZ táblákat is – mondta el Szabó Zsolt, országgyűlési képviselő.
A felújított utak még több térség elérhetőségét teszik lehetővé, csökkennek az utazási idők, emelkedik a közúti és az autóbuszos közösségi közlekedés szolgáltatási színvonala. A felújítás a biztonságos közlekedést szolgálja.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS