Korlátozás: Téli felkészítő gyakorlatot tart az M86-os úton a Vas Megyei Katasztrófavédelem

Az M86 gyorsforgalmi út Váti és Szelestei csomópontok közötti szakaszán a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság téli felkészítő gyakorlatot tart 2018. november 17-én, szombaton reggel 8 órától 11 óráig.

A gyakorlat miatt Szombathely felé mindkét sávon elterelik a forgalmat. A Szombathely felé közlekedők a Szelestei csomópontnál hajthatnak le a gyorsforgalmi útról a 86-os főútra, majd a Váti felhajtón ismét az M86 autóúton hajthatnak tovább. A Győr felé közlekedők a gyakorlat idején csak a belső sávot nem használhatják, mert azt lezárják, a külső sávon pedig 70 km/órás sebességkorlátozás lesz érvényben, így a gyorsforgalmi útról Győr felé nem kell leterelni a forgalmat.

A gyakorlat során a középelválasztó szalagkorlátot részlegesen elbontják, majd helyreállítják az üzemi átjáróban a katasztrófavédelem szakemberei.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy a gyakorlat ideje alatt érvényes ideiglenes sebességhatárokat mindenképpen tartsák be! Az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

A korlátozás idejére a közlekedők türelmét és megértését kérik a szakemberek.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS