Átprogramozták Miskolcon a Miskolc-Bükkszentkereszt összekötő út Tapolcai úti és Egyetem úti kereszteződésében a jelzőlámpákat

Jelentős forgalomnövekedés miatt átprogramozták Miskolcon a Tapolcai úti és az Egyetem úti csomópontokban lévő közlekedési jelzőlámpákat a Miskolc-Bükkszentkereszt összekötő úton.

A csomópontok kialakításakor mért forgalmi adatok alapján beállított jelzőlámpák átprogramozására azért volt szükség, mert a Miskolc-Bükkszentkereszt összekötő út forgalma évente 10 százalékkal nőtt, ezzel együtt a Tapolcai út forgalma is emelkedett. A Zöldfény Kft. a Magyar Közút Nonprofit Zrt. koordinálásával és a LIDL Magyarország finanszírozásában elkészítette a két csomópont jelzőlámpáinak új, összehangolt programját a legfrissebb forgalomszámlálási adatok figyelembe vételével, mely így jobban illeszkedik az egyes forgalmi irányok igényéhez.

A Tapolcai úti csomópontban 2018. november 30-a, péntek 12 órától az egyenes irányok, illetve a balra kanyarodó irányok kapnak egyidejűleg szabad jelzést. Az Egyetem úti csomópont új fázisrendje pedig összehangoltan működik a Tapolcai úti csomópont megváltozott jelzőlámpa programjával.

Az új jelzőlámpa programokkal a torlódások jelentősen csökkenhetnek.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS