Átalakult Nagyoroszin a Rákóczi út és a Petőfi út csomópontja

A Nagyoroszin áthaladó forgalom sebességének csökkentése és a forgalombiztonság növelése érdekében átalakították a 2-es főút Rákóczi út-Petőfi úti csomópontját. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei forgalomtechnikai eszközök felhasználásával alakítottak ki körforgalmat, ezzel jelentős mértékben csökkentve a csomópont térségében a járművek, különösen a kamionok és autóbuszok sebességét.

A korábbi 40 kilométer/órás sebességkorlátozás bevezetése nem hozta meg a kívánt sebességcsökkenést, ezért a társaság, a Szécsényben már bevált módszerrel, rendhagyó körforgalom kialakítással járult hozzá a térség közlekedésbiztonságának növeléséhez.

Az átalakítás során az új forgalmi rendnek megfelelő tartós burkolati jeleket festettek fel és részben új szegélyeket alakítottak ki, előregyártott műanyag elemek burkolatba csavarozásával. A körforgalom középszigetét fényvisszavető fóliával ellátott korlátozó elemekből alakították ki, körülötte sebességcsökkentő küszöb elemeket is elhelyeztek. A 2-es főúton a körforgalom előtti sávelhúzásoknál elkorlátozó elemeket, az új forgalmi rendnek megfelelő KRESZ táblákat és útirányjelző rendszert helyeztek ki. Az átalakításnak köszönhetően a meglévő kijelölt gyalogos átkelőnél a középső sziget szélessége jelentősen megnőtt, ezzel növelve a gyalogos közlekedés biztonságát is.

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS