31 kerékpárt adott át a Magyar Közút az Országos Polgárőr Szövetség számára

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. és az Országos Polgárőr Szövetség közötti együttműködés 2018. november 30-án újabb szintre lépett, miután a közútkezelő társaság összesen 31 darab új kerékpárt adott át a Polgárőrség számára, hogy tevékenységüket hatékonyabban láthassák el.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. és az Országos Polgárőr Szövetség között több éves partnerségi együttműködés van érvényben, melynek során a két szervezet folyamatosan segíti egymás munkáját. Ez a partnerség 2018. november 30-án, pénteken újabb mérföldkövéhez érkezett, miután a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 31 darab új kerékpárt adott át az Országos Polgárőr Szövetség számára.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. idén tavasztól fokozatosan mintegy 1000 kilométernyi külterületi, főutakkal párhuzamos kerékpárút üzemeltetését vette át Kormányhatározat szerint helyi önkormányzatoktól. Az országos közutakhoz hasonlóan a kezelésébe került kerékpárutakon is folyamatosan végeznek útellenőrzéseket, ennek gyakoriságának növelésében lesz szerepe a polgárőröknek. A közútkezelő bízik abban, hogy a polgárőrök által is bejárt kerékpárutakról még több és folyamatos visszajelzést kap a kezelésébe tartozó külterületi biciklis utakról, így a lehető leggyorsabban tud beavatkozni a szükséges helyszíneken. Az Országos Polgárőr Szövetség tagjai pedig korszerű kerékpárokkal gazdagodhattak, így egyrészt a közterületi szolgálatellátásuk is tovább fejlődött, másrészt a közlekedésbiztonság javításával összefüggő feladataikat is hatékonyabban tudják majd ellátni.

Az ünnepélyes átadásra az ORFK Készenléti Rendőrség budapesti, Kerepesi úti alakuló terén került sor dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnökének, és Szilvai József Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatójának részvételével.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS